Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “İsrail Sağlık Bakanı ile görüştüm. Kanserli çocukları en kısa sürede Türkiye’ye getirmeye başlayacağız”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında; “Dün akşam İsrail Sağlık Bakanı ile görüştüm. Sağlık Bakanı ve bir doktor olarak şiddetin her türlüsünün kabul edilemez olduğunu açıkça ifade ettim. Sağlık hizmetlerinin sürdürülememesinin açıklanamaz olduğu konusunda hemfikiriz. Beklentimizi ifade ediyoruz. Tedavisi yarım kalan kanserli çocuklardan başlayarak hastaların sevk süreci güvenli bir şekilde yürütülecek.Ben de sorumluluklarını dile getirdim.Bu konuda bizimle anlaştılar ve olumlu görüş bildirdiler.Kanserli çocukları Türkiye’ye getirmeye başlayacağız. Ayrıca bugün yola çıkması beklenen gemiyle birlikte ilaç, tıbbi cihaz, 8 sahra hastanesi, 20 ambulans da getireceğiz ve “Tıbbi malzeme dahil yaklaşık 500 ton yardım malzemesi ulaştırıyoruz” dedi. .

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2024 bütçe görüşmeleri sürüyor. Komisyonda bugün Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçe teklifi ve kesin hesap raporları görüşüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurulda sunumu öncesinde CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, şiddete maruz kalan doktorlara ve yurt dışına giden doktorlara dikkat çekmek amacıyla pankartlar hazırladı. Kaya’nın taşıdığı pankartlardan birinde “2203’ün ilk 10 ayında iyi durumda olan 251 doktor yurt dışına gidecek” ibaresi dikkat çekerken, diğer üç pankartta ise hastanede şiddete maruz kalan doktorların görüntüleri yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bakanlık bütçesine ilişkin sunumundan satırbaşları şöyle:

“N BEN TELEFON ÇİFT YATAK FİYATINI YAKLAŞIK 13 KAT OLARAK YÜZDE 6’DAN YÜZDE 81’E ÇIKARDIK”

“Bakanlığımıza bağlı hastanelerin yatak sayısı 171 bin 932’ye çıktı. Ancak tek başarı bu değil: Nitelikli yatak oranını yaklaşık 13 kat artırarak yüzde 6’dan yüzde 81’e çıkardık. Bu demek oluyor ki” Hastaneye yatan hastaya konfor, tedavide de durum böyle, son 21 yılda mevcut hastanelerimizin yaklaşık yüzde 80’i yenilendi ya da yeniden yapıldı, yeni randevularımızla toplam hekim sayımız 205 bini aştı. Bu hekimlerin 104 bini uzmandır. Sadece 2023 yılında Sağlık Bakanlığı tesislerinde 113 bin 783 yeni kişi göreve başlamıştır. Hemşire ve ebe sayısı bugün 310 bine ulaşmıştır. Son 10 yıldır henüz istediğimiz seviyeye ulaşamadık.

“TOPLAM 51 BİN “DEPREM BÖLGESİNDEKİ 665 HASTA VE YARALIYI ÜLKEMİZİN TÜM ÇEVRESİNDEKİ HASTANELERİMİZE TAŞIDIK”

COVİD-19 salgını nedeniyle tüm dünyada ortalama yaşam süresinde 2 yıla yakın bir azalma yaşandı. Ülkemizde yaşam beklentisindeki azalma 0,84 yıl oldu.

Depremin ilk gününden bu yana 11 ilimizde 1.810 ambulans, 245 UMKE aracı, 16 hava ambulansı, toplam 15.883 UMKE ve Acil Sağlık Çalışanımızla vatandaşlarımıza sağlık hizmeti verme telaşındayız. Bilinen en büyük hasta transfer operasyonunu gerçekleştirdik. Deprem bölgesinden toplam 51 bin 665 hasta ve yaralımızı hava, kara ve deniz yoluyla ülkemizin dört bir yanındaki hastanelerimize naklettik.

“SAMANDAĞ, ARSUZ, HASSA VE BELEN DEVLET HASTANESİYİ HİZMETE AÇTIK”

Acil müdahale birimlerimiz ve sahra hastanelerimizle sağlık hizmetlerimizi kesintisiz sürdürdük. Depremin 105’inci gününde açılışını 57 günde tamamladığımız Hatay Defne Devlet Hastanesi’nin yanında bölgeye getirdiğimiz ve yapımına başlanan hastanelerle depremin yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Samandağ Devlet Hastanesi, Arsuz Devlet Hastanesi, Hassa Devlet Hastanesi ve Belen Devlet Hastanesi’nin açılışlarını yaptık. İskenderun Devlet Hastanesi de hizmete hazır. Hatay-Antakya, Erzin, Altınözü, Payas, Gaziantep-Oğuzeli, Nurdağı, Kahramanmaraş-Merkez, Nurhak, Türkoğlu ve Adıyaman’da toplam 1.588 yatak kapasiteli 10 acil hastanemizle Mart 2024 itibarıyla vatandaşlarımıza hizmet vermeyi hedefliyoruz. Çelikhan. Ayrıca Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş illerimizde şehir hastanelerinin yapılması için proje çalışmalarına başladık.

“1 YIL BOYUNCA BEYAZ KOD SAYISI BEN RM BEN LYON’DA ORTALAMA BAŞVURU GEÇEN AYDA 23’TEN 17’YE DÜŞTÜ BEN BU B NUMARASI NEDİR BEN RM BEN “LYONDA 12’YE DÜŞTÜ”

Beyaz reformuyla atılan adımlar sağlık sisteminde önemli iyileşmelere yol açacak adımlardır. Bu adımların ardından Beyaz Kod sayısı 1 yıllık dönemde milyon başvuru başına ortalama 23’ten 17’ye düştü. Geçen ay bu sayı tekrar milyonda 12’ye düştü. Yapılan düzenlemeler sayesinde Bakanlığımıza bağlı sağlık kuruluşlarının daha cazip hale gelmesiyle 8 bin 855 doktorumuz açık randevuyla kamuya döndü. 32 bin ek tıbbi sekreter istihdam ederek hekimlerin hastalarıyla daha kaliteli zaman geçirmesini sağladık.

“GR BEN KOD AC BEN MOB’U ARAYIN BEN L UYGULAMA P BEN LOT UYGULAMADA DEVREYE ALINDI”

Sağlık çalışanlarımız üzerinde baskı oluşturan şiddet endişeleri ve şiddet olaylarına karşı aldığımız hukuki tedbirlerin yanı sıra yeni tedbirler de alıyoruz. ‘Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı’ hazırladık. Şiddet; kanunla, ihtiyatla, sağduyuyla ve erdemle aşılır. Tüm bunları kullanarak sağlıkta şiddeti yenmeye çalışıyoruz. Şiddet riskine karşı önlem almak amacıyla pilot olarak Gray Code uygulamasını başlattık. Pilot uygulamada Gri Kod Acil Çağrı Taşınabilir Uygulaması devreye alındı. Çalışanlarımızın en uygun ortamlarda hizmet verebilmesi için altyapı yatırımlarımıza çok hızlı bir şekilde devam ediyoruz.

“ÖNÜMÜZDEKİ YILDA 55’İ AĞIRLAMA OLMAK ÜZERE TOPLAM 150 YENİ SAĞLIK TESİSİNİ AÇACAĞIZ”

Son 20 yılda 757 hastane binasını ve 2.753 birinci basamak sağlık tesisini tamamlayarak hizmete açtık. Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi olmak üzere toplam 1.070 adet birinci etap yatırımımız devam ediyor. 144’ü inşaat halinde, 73’ü ihale aşamasında, 195’i proje ve arazi aşamasında olmak üzere toplam 412 hastane yatırımımız var. Önümüzdeki yıl 55’i hastane olmak üzere toplam 150 yeni sağlık tesisini hizmete açacağız.

“17 ŞEHİR BEN R BENİM HASTANE BEN Z28B BEN N YATAK ÖRTÜSÜ ITESI I SAĞLIK HİZMET “VERMEYE BAŞLADI”

2023 yılında kamu-özel işbirliği modeliyle Kocaeli, İzmir ve Gaziantep Şehir Hastanelerinin inşaatı tamamlandı. Böylece 17 şehir hastanemiz 28 bin yatak kapasitesiyle sağlık hizmeti vermeye başladı. Kütahya Şehir Hastanemizin inşaat süreci devam ediyor. Toplam 15 bin yatak kapasiteli 12 şehir hastanemizin üretimi devam ediyor. Genel bütçe kaynaklarıyla yeniden inşa edilecek Hatay, Kahramanmaraş, Muğla, Malatya ve Van şehir hastanelerimizin proje süreçleri devam ediyor.

“2022’YE KADAR BEN LE HEK KİTABINIZDA “MUAYENE SAYIMIZ YÜZDE 31 ARTTI”

Koruyucu sağlık hizmetlerine her yıl daha fazla kaynak ayırıyoruz. Bu kapsamda bakanlık bütçemizin yüzde 28’ine tekabül eden 203 milyar TL ödenek teklif edildi. 2022 yılına göre aile hekimliğinde muayene sayısı yüzde 31 arttı.

“EVLİLİK ÖNCESİ SMA TAŞIYICI TARAMA PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE 1 MİLYON 100 BİNDEN FAZLA KİŞİYİ TARAMADAN GEÇİRDİK”

Aralık 2021 itibarıyla ‘Evlilik Öncesi SMA Taşıyıcı Tarama Programı’ kapsamında 1 milyon 100 binden fazla kişiyi taramadan geçirdik. Yenidoğan tarama programına SMA’yı da ekledik. Bugüne kadar 1 milyon 4 yüz bin bebek tarandı. Bağımlı Hastalara Yönelik Rehabilitasyon Projesi kapsamında hizmet veren BAHAR Merkezlerimizi hizmete açıyoruz. Acil sağlık hizmetleri istasyon sayısı 3 bin 393’e, ambulans sayısı ise 5 bin 986’ya ulaştı. Bu yıl 5 milyon hastayı naklettik. 2023-2028 yıllarını kapsayan ‘Nadir Hastalıklar Sağlık Strateji Belgesi ve Eylem Planı’ çerçevesinde: Çok Disiplinli Çocuk ve Gençlik Ruh Sağlığı Hizmet Merkezleri açmaya başladık. İnteraktif görüntü tabanlı otizm taraması kapsamında 2 milyon 381 bin çocuğa ulaştık.

“İSRAİL SAĞLIK BAKANI İLE KANSERLİ ÇOCUKLARDAN BAŞLAMAK ÜZERE HASTALARIN GÜVENLİ TRANSFERİ KONUSUNDA ANLAŞTIK. EN KISA ZAMANDA KANSERLİ ÇOCUKLARI TÜRKİYE’YE GETİRMEYE BAŞLAYACAĞIZ.”

İsrail’in Gazze’de yarattığı yıkım, insanlığın tüm değerlerini enkaz altında bıraktı. Dün akşam İsrail Sağlık Bakanı ile görüştüm. Sağlık Bakanı ve bir doktor olarak şiddetin her türlüsünün kabul edilemez olduğunu açıkça ifade ettim. Sağlık hizmetlerinin sürdürülememesinin açıklanamaz olduğu konusunda hemfikiriz. Hastaların özellikle çocuklar konusunda tedaviye devam edememe konusundaki hassasiyetini en net şekilde anlattım. Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi’nin Gazze’de kanser tedavisi sağlayan tek hastane olduğunu ve artık hizmet veremeyeceğini belirttim. Bu durumu inkar etmek mümkün değil. Masum çocukların tedavisine devam etme sorumluluğumuzu kendisine hatırlattım. Bu konuda haklı olduğumuzu da belirtti. Başta çocuklar olmak üzere hastaların ambulanslarla Mısır’a, oradan da hava ambulanslarıyla Türkiye’ye tedavi edilmek üzere nakledilmesini hazır beklediğimizi belirttim. Tedavisi yarım kalan kanserli çocuklardan başlayarak hastaların güvenli sevk süreci konusunda beklentimizi ve sorumluluğumuzu dile getirdim. Bu konuda bizimle hemfikir oldular ve olumlu görüş bildirdiler. En kısa sürede kanserli çocukları Türkiye’ye getirmeye başlayacağız. Ayrıca bugün yola çıkması beklenen gemiyle ilaç, tıbbi cihaz, 8 sahra hastanesi, 20 ambulans ve tıbbi malzeme başta olmak üzere yaklaşık 500 ton yardım malzemesi teslimatı gerçekleştiriyoruz.

“ÜLKEM BEN ZDE ÜRÜNLERİ BEN UZUNLUK BEN İLAÇ ABD VE AVRUPA B Düzensizlik D AHİL 185 ÜLKEYE BEN İHRACAT BEN LMEKTED BEN R.YAKLAŞIK 2M BEN LYAR AVRUPA BEN İLAÇ BEN “İHRACATIMIZ VAR”

Bakanlığımın bağlı kuruluşu olan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Ekim 2023 tarihi itibarıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylı Ulusal İlaç Otoriteleri arasında kriterlere uygun olarak yerini almıştır. Bu gelişme ülkemizde üretilen aşıların da piyasaya sunulmasının önünü açmıştır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanan ürün listelerinde yer almaktadır. Bu üyelikle ilaç ihracatımızın arttırılması ve ülkemizde üretilen ilaçların dünya pazarına açılmasının önündeki teknik engellerin ortadan kaldırılması yönünde çok önemli bir adım atılmıştır. Ülkemizde üretilen ilaçlar mevcut kısıtlamalara rağmen ABD ve Avrupa Birliği dahil 185 ülkeye ihraç ediliyor. Yaklaşık 2 milyar avroluk ilaç ihracatımız var. Tıbbi cihaz sektöründe son 5 yılda tıbbi cihaz işletme sayısı yüzde 70’in üzerinde artış göstererek işletme sayısı yaklaşık 13 binden 23 binin üzerine çıktı.

“HIFZİSSİHHA TÜRK BEN YE AŞI VE B BEN YOTEKNOLOJİ BEN K ÜRÜN ARAŞTIRMA VE ÜRETİM MERKEZİ I İNŞAATI DEVAM ET BEN “SENİN”

Hijyen Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi’nin inşaatı devam ediyor. Sanitasyon faaliyete geçtikten sonra aşı ve biyoteknolojik ürün çalışmalarımız daha da hızlanacak. Bağışıklama programımızdaki aşıların yüzde 86’sı Hijyen’de üretilecek. Proje çalışmalarına başladığımız Ankara’da 480 diş üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, alanında dünyanın en kapsamlı ağız ve diş sağlığı tesisi olmaya aday bir yapıya sahip olacak. Ayrıca İstanbul ve İzmir illerimizde ağız ve diş sağlığı eğitim ve araştırma hastaneleri kurmayı planlıyoruz.

“HÜCRE VE GEN TERAPİSİ SICAKLIK HASTANE sığınak “KURUYORUZ”

SMA, Duchenne Musküler Distrofi, ALS ve diğer nöromüsküler hastalıklara sahip halkımız ve çocuklarımız için nöromüsküler hastalıklar hizmet birimlerimizi ülke genelinde genişletip, Nadir Hastalıklar Ulusal Kayıt Sistemini hayata geçirdikten sonra şimdi de Hücre ve Gen Terapi Hastanesi’ni kuruyoruz. Yerli ve milli aşı, ilaç ve teşhis kitlerinin üretimine altyapı sağlayacak, stratejik öneme sahip Ulusal Genetik Veri Tabanını kuruyor ve hayata geçiriyoruz.

“PERSONEL GİDERLERİ 2024 YILINDA BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE YÜZDE 184 ARTTI”

Bakanlığımız ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2022 yılı kesin hesabı; Sağlık Bakanlığı 179 milyar 161 milyon TL, Türkiye Hudut ve Sahil Sağlık Genel Müdürlüğü 1 milyar 22 milyon TL, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu 324 milyon TL, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı 221 milyon TL. 2024 Merkezi Yönetim Bütçesinden; Bakanlığımıza 732 milyar 562 milyon TL, Hudut ve Sahil Sağlık Genel Müdürlüğüne 718 milyon TL, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna 1 milyar 298 milyon TL ve 1 milyar 197 milyon TL bütçe planlandı. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı adına. 2024 yılında bir önceki yıla göre; Bakanlığımızın bütçesi, İşgücü Harcamaları yüzde 184, Mal ve Hizmet Alım Harcamaları yüzde 87, Cari Transferler yüzde 97, Yatırım Harcamaları yüzde 135 olmak üzere toplamda yüzde 150 oranında artırıldı.

“BAKANLIĞIMIZ BEN VE İLE BAĞLANTILI İLGİLİ 2021 KURULUŞ DENETİMİ BEN M RAPORLARINDA TOPLAM 43 BULGU VAR BEN KEN 2022 DENETİMİ BEN M RAPORLARINDA BU SAYI 30 OLARAK GERÇEKLEŞTİ. İŞ

Denetim yetkisini TBMM adına kullanan Sayıştay’ın kontrollerini değerli buluyor, tespitler üzerinde hassasiyetle çalışıyor ve süreçleri takip ediyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Bakanlığımız ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2021 kontrol raporlarında toplam 43 bulguya rastlanırken, 2022 kontrol raporlarında bu sayı 30 oldu. Bu raporlarda bulguya konu olan konulara baktığımızda; Çoğunlukla muhasebe kayıt hatalarının, taşınır ve taşınmaz malların ilgili varlık yönetim sistemindeki kayıt hatalarının, iş mevzuatının iş ve süreçlerine ilişkin tespitlerin, KÖİ sistemi ile mevcut muhasebe kayıt sisteminin farklılık gösterdiği noktaların olduğu görülmektedir. Bu konulara ilişkin bulguların en aza indirilmesi amacıyla muhasebe birimlerine ve harcama birimlerine gerekli uyarılar yapılmaktadır. İhtiyaç duyulması halinde eğitim düzenlenmekte ve bilgilendirme yapılmaktadır. “Mevzuat düzenlemesi gerektiren konular varsa gerekli düzenleme çalışmalarını yürütüyoruz.”

haber-gudul.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Eve otele gelen Escort eyüp sitesi
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler